torsdag 20 juni 2013

Midsommar


För min del får midsommar gärna vara precis så traditionell, blommig, rosaskimrande och klyshig som man föreställer sig. Dukat med skira spetsar, vackert porslin, spretiga sommarbuketter och blommiga servetter.


Jag hoppar mer än gärna säck och springer med potatis på en sked i munnen, jag rotar fram mina blommiga och vita kläder i spets och givetvis rättfärdigade jag mitt köp av den ljuvligaste lilla sjömansklänningen till Flora med att "den är perfekt till midsommarafton".


Som traditionen bjuder så kommer vi även i år fira midsommar hemma hos min svåger och svägerska på Djurgården. Sillunch och grillmiddag. Och... 2013 års nya inslag på midsommarschemat - tårtbuffé! Vi är sju familjer som kommer fira tillsammans och alla har fått i uppdrag att ta med en varsin tårta. Efter noggrannt googlande och bläddrande i gamla mattidningar och kokböcker har mitt val fallit på en jordgubbsmoussetårta på kladdkakebotten med lemon curd och limemarinerade jorgubbar som dekoration. Bilder, recept och utförlig betygsättning kommer givetvis efter helgen, så snart tårtfatet är tömt.


I Fabriken startar medlemmarna midsommarfirandet redan idag med sina tolkningar av torsdagstemat Midsommar. Kika gärna in där för tips och inspiration.

14 kommentarer:

 1. Härliga midsommarbilder! Kram

  SvaraRadera
 2. Så underbart vackar midsommarbilder!Vitt och blått porslin, blommor och jordgubbar.
  Trevlig helg,
  Kristina

  SvaraRadera
 3. 1. Maj god vilken klänning Flora har fått. Så Himla Fin!! Vill se den på också. Fixa det. Pronto!
  2. Blåvitt porslin, fasiken så fint. Vilken samling du har. Vi borde gå armkrok på loppis snart (utan barn) Gissar att du är ett fullblodsproffs!
  3. Sju sorters tårta! Ni tar sju sorters kakor till nya nivåer. Tänk på att ni ska orka grillmiddag också. Och jag vill se minst ett tårtuppslag i din kokbok.

  SvaraRadera
 4. Vi brukar fira här hemma i byn men i år väljer vi att fira med Pippi, Emil och alla de andra i Astrid Lindgrens värld, kan nog bli mysigt.
  Trevlig midsommarhelg önskar jag dig
  //bara anna
  annacear.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Låter som om ni kommer att få en härlig midsommar! Mysigt med tårtbuffé och man ska verkligen bevara och föra vidare alla traditioner runt midsommar. Det är en mycket fin och rolig högtid! Trevlig midsommar! / Annika

  SvaraRadera
 6. Åh, så ljuvligt! Bilderna är underbara och jag smälter ju totalt av alla vackra tallrikar! :)

  Jag önskar dig en underbar midsommarhelg!
  Stor kram

  SvaraRadera
 7. Härligt midsomriga bilder! Nu är det inte jag som ska göra efterrätten i år, annars hade jag gärna provat din tårta! Men det finns ju fler tillfällen. Glad midsommar!

  SvaraRadera
 8. Ser alldeles härligt ut! Ha en riktigt skön midsommar!

  SvaraRadera
 9. Förra året glömde jag bort midsommar... För första gången i mitt liv... Det var först dagen efter som jag kom ihåg att midsommar redan var förbi då jag öppnade min Facebook sida... Ett tecken på att jag blivit rätt så avsvenskad efter 12 år utomlands och det är tufft att dra hela kultur och traditionslasset själv. Vissa saker får bara ge vika. Men i år ska jag nog fira en liten midsommar i alla fall. Precis som du med udda porslin, liten sillbuffé till bara mig eftersom maken jobbar(!!!) sen blir det nog grillat och jag har tänkt mig en god rabarberkaka med hemlagad Chantilly-vanilj semi fredo... Mums.Glad Midsommar!

  SvaraRadera
 10. Ser fram emot det tårtreceptet!!

  Trevlig midsommar!!
  Anita

  SvaraRadera
 11. Vilken bedårande sjömansklänning! Det låter som en riktigt härlig midsommar och jag misstänker att tårtbuffén kommer att bli en succé och kanske stående inslag. :) Tårtan du ska göra låter väldigt god. Själv kör jag klassisk jordgubbstårta med lemoncurd-fyllning. Glad midsommar!

  SvaraRadera
 12. Glad MIdsommar, Petra! =) /Hanna

  SvaraRadera
 13. Oj,oj! Midsommar så det smäller om det! Här blev det ju lite eljest, med hällregn och väggmålning istället men jag hade det bästa av sällskap så det var finfint det med :-)

  SvaraRadera
 14. Så härligt somrigt och fint!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra