tisdag 30 juli 2013

Att äta lavendel


På tomten till huset vi bodde i på Västkusten fanns det lavendel i överflöd. Jag plockade mig en liten bukett, drog av blommorna är lät dom torka på ett fat.
Några av de torkade blommorna använde vi för att baka lavendeldrömmar. Ja, precis så gott och somrigt som namnet skvallrar om. Några av blommorna blandade vi med smörkrämen tillbullarna vi bakade. De sista blommorna som blev kvar blandade vi ihop med vanligt strösocker och hade på lunchpannkakorna. "Gott, men ganska blommig smak" blev Viggos omdömme. Själv tyckte jag att det var en riktig höjdare och kommer i fortsättningen se till att plocka mig en knippe lavendel närhelst jag får chansen.

12 kommentarer:

 1. Spännande! Får nog skörda lavendel och testa kakorna tror jag...

  SvaraRadera
 2. Älskar doften av lavendel o smaken kan ju inte vara annat än god.

  SvaraRadera
 3. Låter smarrig! Vilken tur att man har lite lavendel i trädgården så att man kan pröva. Kram carolina

  SvaraRadera
 4. Själv har jag hemskt svårt för den där blommiga smaken, men lukta på lavendel, det gillar jag mycket! Lyxigt att kunna plocka sig en hel knippa sådär!

  SvaraRadera
 5. Åh, det lät gott. Älskar lavendel. Tyvärr verkar min ha dött... Just när den började blomma och allt. Hoppas dock på att den ska återuppstå. Lavendelsocker vill jag testa att göra. Och drömmarna låt ju inte heller fel :)

  SvaraRadera
 6. Jag som har Lavendel hemma! Det här måste provas - tack för tipset!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Brukar också baka lavendelkakor, men med ett annat recept. O så brukar jag ha fullkornsdinkel i, tycker det blir riktigt gott!

  SvaraRadera
 8. Det låter fantastiskt... och vilka fina bilder. Tycker om <3

  SvaraRadera
 9. Spännande, det låter riktigt gott!

  SvaraRadera
 10. Jag har länge tänkt testa det ... Men det blir liksom inte av - men nu så! Måste efter det här inlägget!
  Lavendeldrömmar liksom ... Wawawooom!

  SvaraRadera
 11. lavendel i överflöd - låter helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 12. Jag smakade en lavendelmojito på en liten fransk restaurang i Brooklyn. Helt superb! Jag blev överraskad - trodde den skulle smaka syntetiskt, men icke ;)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra