lördag 27 juli 2013

Summerar loppissommaren (men INTE sommaren)


Jag tänker inte ställa mig till skaran av folk som oj:ar sig om att sommaren nästan är slut. Sommaren är inte nästan slut.  Vi har ett par julidagar, hela augusti och - om vi har tur - ett helt gäng ljumma septemberdagar kvar. Däremot så är våra semesterresor slut. Slutet av sommaren spenderar vi på hemmaplan. Så jag tänker mig att en summering av semesterloppisarna kan vara på sin plats.


Förutom den fina gamla bokstavsramen, några ljuslyktor i porslin, ett par ramar till Viggo och Floras rum och två snirkliga glasfat så hittade jag fem nya påslakan till tyghyllan att sy av. Fast ju mer jag funderar på det desto mer övertygad blir jag om att jag ska låta bli att slakta de tre understa och faktiskt använda dom som påslakan i Viggo och Floras sängar.


En liten glasflaska och salt- och pepparkar i storlek mini till Viggos leksakskök.


Två ypperligt söta porslinstallrikar med gulliga barn på. Skulle lätt kunna tänka mig fler av dessa plus koppar, skålar etc. Någon som vet något? Var kommer dom från? Finns det annat än bara tallrikar? Var hittar jag fler?


Ingen loppisskörd är komplett om man inte också köpt på sig något som man absolut inte har en aning om vad man ska med det till. Som träskålarna i form av ett äpple och ett päron jag fick med mig hem från en av loppisarna på Västkusten.


Makens favorit bland sakerna jag köpt på mig är den gamla medicinflaskan med etiketten kvar. 
I Uppsala 1947 ordinerades K.G. Sjöqvist att upp till tre gånger dagligen dricka en struken tesked mot sina magbesvär. Och 66 år senare så köper Petra Nuhma den gamla medicinflaskan för 15 kronor på en loppis utanför Stenungsund på Västkusten. Det är rätt lustigt ändå.


Och så min egen favorit bland loppisfynden. Fotogénlampan att ställa på bordet för att sprida ljus och stämning sen i slutet av september, när sommarne faktiskt är slut.

11 kommentarer:

 1. Så flotte tallerkner - elsker dem! Skulle gjerne funnet slike selv. Har aldri sett slike før. Hva står det på undersiden?

  SvaraRadera
 2. Fina grejor! Prickigt är alltid uppfriskande! Kan det var så att medicinen innehöll belladonnaextrakt? Låter livsfarligt, men det kanske var i sin ordning.. får googla helt enkelt! Inte för att jag missunnar er semester, men det har varit lite tomt de senaste dagarna :)

  SvaraRadera
 3. Jag har ett likadant påslakan som ligger som nr 2 överst i din hög. Det har blivit lite olika saker av det men jag har en del tyg kvar.
  Fina fynd.

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig - sommaren är verkligen inte slut! Fantastiskt fina påslakan och träskålarna var väldigt charmiga.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina saker du fått tag på. Älskar loppis! Kram carolina

  SvaraRadera
 6. Men ååh, äppel- och päronskålarna är ju helt underbara!! Med lite piff från dig kommer de bli fantastiska!

  SvaraRadera
 7. Så många finfina saker du hittat, vad roligt! Stor sommarkram!

  SvaraRadera
 8. Nänä, sommaren är inte slut. I vanliga fall hade vi precis gått in på vecka tre av fyra på semestern så för vår del känns de som att vi har hälften kvar! Nu ska J iofs vara hemma fem veckor till innan han ska gå tillbaka till jobbet så vi får hoppas att sommaren inte är slut än! :)

  Vilka fina fynd du har gjort! Loppisbesöken har av förklarliga skäl varit få för vår del men jag hoppas kunna ta igen det i höst! :)

  SvaraRadera
 9. Ja, det är häftigt att tänka på historian bakom föremålen, och det är ju sällan man får veta så exakt som på en medicinflaska. Hur charmigt som helst!

  SvaraRadera
 10. Fin fina fynd :) Och nej sommaren är verkligen INTE slut - massa kvar ju :) :)

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Härliga loppisfynd!,,

  Och håller med inte är sommaren slut. Vi börjar vår semester nu till helgen.
  Och har tänkt att det ska va många dagar kvar att måla på huset

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra