fredag 28 februari 2014

Mina tio - februari

 Jag gillar listor, jag gillar saker som återkommer över tid och jag gillar Weronica.
Så jag hänger på Mina tio ännu en gång och sammanfattar månaden som gått.
Varsågoda: Mina tio i februari.
 
 
Februaris mest amerikanska inslag var helt klart en väns Babyshower. Fika, mackor, bebissnack, vimpelgirlanger, presenter och såklart... en blöjtårta.
 
 
Äntligen, äntligen fick jag glida ner för pisten på skidor igen. Och fick en D-vitaminchock utan dess like, på kuppen. Vädret var så oförskämt bra att det nästan var löjligt. Som jag hade längtat. Efter både sol och skidor. Sedan jag kom hem har jag kommit på mig själv både en och två gånger med att tänka att: fasen, man skulle va den där Sofi, alltså. Bo nästan mitt i pisten hela vintern och kasta sig ut närhelst andan faller på.

 
Resan hem från skidsemestern började med en timmes tågresa längs våralperna och efter det fanns ingen tvekan längre. En sommarbesök i bergen är ett måste. Snart. Ni ser ju... det är så vackert att man knappt orkar med.
 
 
Månadens möbelfunderingar har centrerats runt en ny soffa. Vi hade bestämt oss för en grå men när jag läser Plaza så tänker jag att man kanske skulle våga sig på en rosa.
 
 
Serien som rullat på tv:n senaste månaden är The Americans. Spännande. Och framför allt en nostalgitripp utan dess like att återigen dela tv-tid med Keri Russel. Det känns mer som att det var femton dagar, snarare än femton år sedan, jag satt bänkad framför Felicity med Keri i huvudrollen. 

 
Dip-Dye:ade bordstabletter slank rätt in och högst upp på listan över snygg-pyssel att testa.
 
 
Många har dom varit, som pratat om och hyllat Värvet. Ändå har jag inte kommit mig för att börja lyssna förens nu. Och nu kan jag inte sluta. Älskar formatet med långsamma, lugna intervjuer där den intervjuade får prata till punkt och lite till, utan att bli avbruten av nya frågor.
 
 
Snygga Leighton Meester visar sina Nelly-favoriter och jag får tala förstånd med mig själv för att låta bli att köpa. Nej Petra, du kommer inte se så där snygg och cool ut i en jumpsuit, utan snarare som en förvuxen bebis.

 
Något som jag däremot klarar att bära upp är en ljusrosa kavaj. Nytt till vårgarderoben hemklickat.
 
 
Och till sist: hemmet fyller vi (såklart) till bristningsgränsen med blomster och schyssta lökar.

2 kommentarer:

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra