onsdag 18 juni 2014

Etta på drinktoppen, just nu

 
Visst är det göttigt och lite lyxigt ändå, att sippa på en drink, serverad i snygga glas, med massa krossad is och piffiga dekorationer.
 
Den drink kammat hem högst poäng hittills i sommar är Rabarbermojition.
 
Den görs helt enkelt som en vanlig mojito med lime, massa mynta, rom (valfritt, såklart. En mer barn- och gravidvänlig variant görs utan), krossad is och så en halv deciliter rabarbersirap. Rabarbersirapen görs av 250 gram rabarber, 1/2 dl vatten och 1 dl strösocker som kokas ihop, pressas genom en sil och sen kokas igen utan lock i typ 5 minuter så den får en tjock konsistens.
 
Skål!

4 kommentarer:

 1. Gud vad gott det låter! Jag älskar rabarber och har lite över sen jag gjorde paj häromdagen. Perfekt!

  SvaraRadera
 2. Blir helt pöörfekt i helgen när jag jobbat klart - rabarbersirapen är redan fixad till de Rhubarb Cosmopolitans vi ägnade oss åt på min fest för några veckor sedan. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 3. Ja men så gott det låter. Och fint att titta på med. Jag har fastnat för fläderdrinkar. Fläder och rosé, fläder och gin och fläder med fläder och bär. Älskar`t. Kram och fin midsommar till er!

  SvaraRadera
 4. Åh, det låter supergott! Måste prövas. Tack för tipset!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra