Sommarens tjusigaste kaka gör ni så här:
4,5 dl vetemjöl
6 msk socker
150 g smör
1,5 msk kallt vatten
3 dl vaniljkräm
2 dl aprikosmarmelad
valfria bär och frukter
Blanda mjöl och socker till pajdegen. Tillsätt smör och vatten och arbeta snabbt ihop. Tryck ut i en smord pajform och grädda i 15-20 min på 175 grader. Låt svalna.
Gör en tjock vaniljkräm och låt den svalna. Bred sedan ut den i pajskalet och dekorera med frukt och bär. Värm aprikosmarmeladen långsamt så den blir flytande och ringla sedan över bären och frukten och låt det stelna.
Och nej, kakan är inte bara snygg, den är himmelskt god också!
klart snygg... och så är det ju nyttigt att äta frukt och bär. Bara pluss där :-)
SvaraRaderaMums!!!, verkligen snygg!
SvaraRadera