söndag 14 december 2014

Bara 10 dagar kvar

 
Jag är inne på omgång tre av hyacinter, tre sorters julgodis har lagats och större delen av julklapparna är inhandlade (ja , faktiskt. Har lite svårt att tre det själv också men i år har jag verkligen varit ute i god tid när det gäller den biten). Bara tio dagar kvar till julafton och jag har börjat fundera på dukningen.
 
Tycker det var sååå fint när Sofia dukat med alla spetsdukarna. Den idén verkar dock falla på att på de tre senaste loppisarna jag gått på så har man visst plockat bort alla vita spetsdukar till förmån för julpyntet. Vit spets verkar inte gå at få tag på just nu.
 
 
Kökshanddukar som servetter. Fint!
 
 
Detsamma gäller idén att knyta ett band runt hela tallriken. Gillar.
 
 
Tanken har inte slagit mig tidigare men när jag ser det framför mig så känns det självklart. Rosmarin ser ju ut nästan som granris och blir superfint at knyta till små servettringar.

 
Blockljus en masse i olika höjder och storlekar i mitten av bordet. Inte så dumt alls. Tallris, apelsiner och kottar. Vackra färger med allt tillsammans.
 
 
Hade jag haft en ljusslinga med bara vita bollar hade jag slängt upp den på jolbordet. Superfint och smart alternativ till de levande ljusen.
 
 
Smällbär (eller vad dom nu heter på riktigt). Superfint som blomsterdekoration. Lite som små, små snöbollar. Risken är ju bara att man skulle gå i banrdom om man hade dom mitt på julbordet och dra igång och smälla vartenda ett.
 
Och så bildkällorna. Alla finns på min Pinterest - Setting the table.

1 kommentar:

  1. Såg dina fina bilder som du pinnat och var också tvungen att pinna några inför helgens julbord här hemma... Jag som precis har köpt en slinga med vita bollar kanske ska köra på det, men samtidigt är ju många blockljus bara såå snyggt!
    Jag kallar de där vita bären för snöbär, kanske helt fel inser jag.
    Ha en skön start på veckan!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra