lördag 10 december 2011

Julpyssel


Fabrikens tema den här månaden är - kanske inte helt otippat - Julpyssel.
Jag gillar egentligen bäst det julpysslet som kanske inte är så jätte-juligt med tomtar och renar, utan jag föredrar istället julpyssel som känns juligt men som kan leva lite längre än till Annandagen. Som spetsvimplarna till exempel.


En annan sån sak, som med de rätta färgerna kan kännas juligt men som kan leva vidare efter december är slut, är pom-poms. Jag älskar pom-poms. Så tjusigt och glatt och enkelt att göra. Och man får en känsla av lyx när man sitter där och pysslar med det prasslande silkespappret. Silkespapper är lite som cellofan, det adderar en touch av lyx till det mesta.


När jag ändå hade silkespappret framme så jag var jag ju tvungen att göra en gammal klassiker från barndomen också - en smällkaramell. Den levde dock inte längre än ungefär tio minuter då Viggo fick tag på den och tyckte att den var som gjord för att sätta på huvudet och symbolisera ett par renhorn.


Hos Fabriken hittar ni denna månad mängder men härligt julpyssel.

16 kommentarer:

 1. Så fine stemningsbilder!

  Herlig inspirasjon, kjære deg!

  :) Stor klem! :)

  SvaraRadera
 2. Deilig julestemning og inspirasjon :)

  Fin søndag!
  Siw

  SvaraRadera
 3. Jag gillar verkligen dina ljusstakar, de är jättefina! Jag har nog aldrig pysslat så mycket som i år sedan jag var liten, det är så kul!

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med, jag gillar också julpynt som inte är så "tomtigt". Men det är svårt att hitta, så det är trevligt att få lite inspriation här. Har tänkt att jag ska sy lite juliga vimplar i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Ååh, smällkarameller var länge sen!! :)

  SvaraRadera
 6. Hej! Härligt juligt bilder...pompoms är jag så sugen på att göra...ha en fortsatt fin helg. Kram

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte vad son händer när jag skriver på ipaden, juliga ska det stå:)

  SvaraRadera
 8. Jättefina pyssel! Håller med om att det gärna får vara pyssel som håller lite längre än till just julafton. Kramar Kicki

  SvaraRadera
 9. Fint pyssel! Har varit sugen på att testa och göra pom-poms, man kanske skulle gå längre än att bara fundera på det :)

  SvaraRadera
 10. så härligt det ser ut och visst är det bäst med sånt som har en längre livstid än december ut! vi önskar en fin fin tredje advent! kram emelie och elin

  SvaraRadera
 11. För en som har noll tålamod och ännu mindre tid, är de svåra att göra? Pom-poms alltså :)

  SvaraRadera
 12. Tack för inspirationen...kanske ska prova på att göra några pom-poms!

  SvaraRadera
 13. Fint julpyssel, härlig inspiration.

  //Johanna

  SvaraRadera
 14. fina bilder, dina spetsvimplar var jättefina också :)

  kram /iris

  SvaraRadera
 15. Inspirerande julpyssel! Får mig att minnas min mamma, som alltid skapade julgransdekorationer av silkepapper. God Jul önskar Lisbeth
  http://wabisabi-style.blogspot.com/

  SvaraRadera
 16. Jaa, silkespapper är lyxigt! det får tillexempel vilken paketinslagning som helst att få en exlusiv touch :) smällkarameller är så charmiga, men trots det blir det nog inga här hemma. Vad jag vet ;)

  Kram Tina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra