torsdag 27 september 2012

Belysning


Torsdag igen och alltså torsdagstema hos Fabriken.
Belysning är vad det ska bloggas om denna vecka.  

Jag tycker beslysning och lampor är apsvårt, rent ut sagt. Svårt att hitta lampor som jag gillar och som passar in i rummet och samtidigt inte kostar en hel månadslön. När vi flyttade in (för ganska exakt fyra år sedan) så köpte vi snabbt ett gäng lampor på IKEA som vi skulle ha "så länge, tills vi hittade de lamporna vi egentligen ville ha". Det där "så länge" pågår fortfarande.
Men snart tänker jag minsann göra slag i saken och köpa den här till köket i alla fall. Måste bara välja färg. Tips mottages tacksamt.

Sen behövs det nån sorts softare mysbelysning till vardagsrummet. Möbeltasslampan jag gjorde för några år sedan har gjort sitt och behöver bytas ut. Jag är sugen på något i den här stilen fast i svart. Borde väl inte va så svårt att knåpa ihop?

Funderar också på att göra något liknande som denna till Julias rum. Spetsdukslampan hon har nu börjar tappa formen och är inte alls kul längre.

Och den här. Den skulle göra sig utmärkt liggandes i vardagsrumsfönstret eller hängandes i Williams rum.

I Viggos barnrum skulle två såna här, hängandes i olika höjd göra sig utmärkt.

Ja, inget överflöd av inspirerande fina bilder på lampor och belysning från mig idag alltså. Men en herrans massa länkar, tankar och planer. Belysningen här hemma är ett av höstens stora To do´s som ni förstår. Men... vi har äntligen lyckats byta glödlampa i den trasiga hallampan nu i alla fall. :)

Vill ni se lampor och läsa tankar kring belysning ska ni kika in hos Fabriken. Själv ska jag gå och packa väskorna för ikväll åker vi till Öland över helgen. Hej så länge!

11 kommentarer:

  1. Ja men jag håller med! det är så svårt med belysning men det svåraste av allt är nog att få upp belysningen i taket :) har liksom en elektriker hemma som inte alls är så sugen på att ta med sig jobbet hem :) ;) och jag är nästan läskigt rädd för allt som har med el och göra. Så det blir som det blir, ganska mörkt i vråna. Tack och lov för att det finns stearinljus... :)
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  2. Kökslampan vill jag också ha. Färg däremot vet jag inte. Tycker alla är fina :-)

    SvaraRadera
  3. Jag älskar lampor.. men håller med om att det är så svårt med belysning och att hitta just sådana som passar en i smaken.
    Den där kökslampan du var sugen på är ju urtjusig, skulle själv ha valt en grå/grön men du kanske vill ha en mer färgglad? Och de där industrilamporna är såå coola, synd att de är så nedrans dyra.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  4. Så mycket snyggt man kunde klicka sig in på här! Vansinnigt snyggt och ibland rätt dyrt. Precis så. Å andra sidan, när man har kostat på sig en finare lampa tröttnar man ju aldrig på den. Jag har en PH-lampa i köket. Dyr som skam men högt älskad fortfarande :)

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Nu fick jag nya ideer om lampor.. så snyggt man kan göra själv..alledes för dyrt att köpa
    Mobeltass lampan jättefin..

    SvaraRadera
  6. Haha! Vad många länkar. jag klickade på varenda en. Kul. Hattlampan är ju bedårande. Och wrok lamp - check - för övrigt ingen taklampa! Obsobs!
    Kartell i köket - go for it. Väldigt fin. Har spanat på den i ljust rosa. Eller ljust gul. Och möbeltass-lampa, du är helt otrolig!

    Ps. Tack för tipset om brandstationen. Det blir nog ett besök.
    Ps2. Promenix till Zetas, väldigt trevligt. Det får bli efter Marias bak..

    SvaraRadera
  7. Å vilka fina lamplänkar du bjuder på! vi gillar alla färger på den runda lampan men den gröna är liite snyggare än dem andra, eller den oranga...
    Hattlampan är sååå häftig. Lycka tll med belysningen! Kram från oss

    SvaraRadera
  8. Den där tyllkjolslampan har jag också på gång. I huvudet iallafall...!
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Mitt problem är att jag har några riktigt fina lampor som jag hittat på loppis, sen får jag inte plats med dem i lägenheten!
    Tills vi hittat ett hus så får de vänta i källarboden, längtar att få börja använda dem!

    SvaraRadera
  10. Enig, det er vanskelig å finne fine lamper. Jeg har så lyst på noen fine 70-talls lamper, men det har jeg enda ikke funnet :)

    SvaraRadera
  11. hmmmmmm......jo belysningen börjar man allt tänka på nu :)
    å missa nu inte...

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    förra veckan 109fina bloggar.
    det är kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra