onsdag 28 augusti 2013

Blommor, blad och vaser


Ett spontant infall att svänga förbi den lokala loppisen trots att det bara var tio minuter kvar till stängning visade sig ge bra utdelning. Finaste vasen för 15 pix. Tackar, tackar.


Sommarens hetaste på blomsterfronten har helt klart varit självplocket. Har man ingen egen tomt att odla på så är självplocket det geniala påhittet. Att kunna gå runt, botanisera, njuta, plocka och ta hem en ljuvlig bukett för en (relativt) billig penning. Och alltid i anslutning till ett trevligt fik. Hittills har jag plockat mig igenom Ulriksdals slottsträdgård, Brunnsvikens handelsträdgård och Rosendal.


Av den finaste av vänner fick jag en spontan present. Ekollonvasen. Visst är det dom små presenterna man får bara för att, som gör en allra gladast. I väntan på att ekollonen ska gro skott kör jag några kvistar murgröna. 


Kalla mig gärna enkelspårig och tjatig men jag säger det igen. Vilken sommar! Den tycks aldrig ta slut (vilket är heeelt ok för min del). Jag njuter vidare.

6 kommentarer:

 1. Jag håller med, sommaren är verkligen fantastisk och det är bara att försöka ta vara på den så mycket det går. Den enda som oroar mig är, hur ska vi klara sommaren nästa år om den inte blir lika bra?!

  SvaraRadera
 2. Sommaren bara fortsätter och fortsätter i Finland också. Gott. Vet du att murgrönan högst antagligen kommer att få rötter så då får du en grönväxt på köpet.
  Och vaser kan man inte ha för många av. Vaser är på det viset som skor.
  Linnéa

  SvaraRadera
 3. jag lyssnar gärna till ditt tjat, så länge det handlar om sommar och värme och annat trevligt!
  Gillar vasen, vilket fynd... min färg precis!

  SvaraRadera
 4. Heja, heja! 15 kronor liksom, det händer ju inte. Jag hittade en likadan i sommar och den betalade jag tjugo för inklusive nagg. Bra fyndat!

  SvaraRadera
 5. Ja, det var en riktigt fin vas!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra