måndag 23 september 2013

Höstfärger, höstbakning, höst-tv och hösttankar


Utan tvekan är det höst ute men jag släpper inte succén från i somras än. Efter lite Skansen-häng promenerade vi förbi Rosendals trädgård och plockade lite blommor på självplocket.


Med oss hem i kassen fick vi bland annat blomster i höstfärger och några, av Viggo, handplockade och noggrant (nästan lite väl noggrant om ni frågar mamman som stod bredvid och väntade i nästan en kvart) utvalda pumpor. "Operation: Lära 1-åringen att man inte får riva ner mammas ljus- och piffbricka" börjar nu. 


Kottar på burk där i bakgrunden. Enkelt, höstigt och fint. Idén är skamlöst snodd direkt fina och duktiga Karin A.


Av en slump hittade jag förra höstens favoritfärg från Essie härom dagen. Gömd och begraven under en hel hög handdukar i linneskåpet. Angora Cardi, jag trodde du var försvunnen för alltid, men icke. Välkommen tillbaka till mina naglar! 


Höstfärgerna har även gjort sig hemmastadda i Floras garderob. Zara kids har gjort allt rätt den här hösten och hade en hel hög ljuvliga flickplagg i höstiga färger. Stövlarna knep jag för en tjuga på loppis i våras. Äntligen sitter dom på de knatande bebisfötterna. 


Hösttider är ju äppeltider och det bloggas och instagrammas äppelgott nästan precis överallt. Ändå står jag handfallen och utan svar på frågan vad jag ska bjuda morgondagens fikagäster på. Äppelkaka med kanel eller en amerikansk äppelpaj? Kan det vara så att gästerna föredrar en äppelkaka med toscatäcke? Eller borde jag istället satsa på en klassiker som äppelmuffins eller smulpaj? För mycket goda äppelrecept och för lite baktid, helt enkelt. 


Men plötsligt klarnade det vad jag skulle göra med ett visst annat äpple. Äppel- och päronskålarna från sommarloppisen. Det där typiska loppisköpet som man egentligen inte har en aning om vad man ska med det till men ändå bara måste köpa. Dom är ju som gjorda för våra nattduksbord att lägga småsakerna i över natten. Ett äpple till mig och ett päron till farsan. 


L:a Brukets doft Mörk Vanilj. Fortfarande topplaceringen bland doftljus.


Det är Mörk Vanilj jag vill sniffa på när vi kurar ner oss under täcket på höstkvällarna och kollar serier. För tillfället rullar Revolution och Sons of Anarchy på tv:n om kvällarna men den verkliga höjdpunkten för tv-hösten är givetvis säsong 3 av Homeland som rullar igång om några dagar. Som jag längtar.

3 kommentarer:

  1. vilka ursöta kläder hon fått, gullungen... och pumpor har jag också införskaffat. Kanhända är mina inte lika noga utvalda!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är jättebra när man kan "sno" idéer och inspiration av andra! Tack för allt jag tagit med mig härifrån!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra