torsdag 16 januari 2014

Fem random torsdagstips, helt utan någon som helst gemensam nämnare


Mer fest, mer glitter och mer glamour. Det är 2014. Svinsnygg paljettjacka för halva priset. Skynda och klicka hem.


Gillar ni ost? Det har jag en kompis som gör också. Här är hennes egna ord:

"När jag fyllde 30 önskade jag mig en kurs i hantverksmässig ost-ystning på Jurss Mejerier. Fylld av förväntan körde jag den långa vägen till Flen. Efter att ha serverats ett morgonfika helt i min smak med tre sorters gourmétostar gick vi bordet runt och alla fick berätta om varför de gick kursen. Någon hade massor av kossor hemma och ville göra något mer lukrativt med mjölken. Någon annan hade sagt upp sig som delägare på det framgångsrika arkitektkontoret för att öppna ostbutik. Så när turen kom till mig kändes det hyfsat lamt att säga att jag bara tyckte väldigt, väldigt mycket om ost. Så jag drog till med att jag skulle starta en ostblogg."

Och nu är den alltså här, för allmän beskådan; Brie, myself and I.


Formex är i full rull och den senaste veckan har vi matats med nyheter och finheter från alla inredningsmärken man kan tänka sig. Men glöm inte budgetalternativen. Flera fina nyheter hos t.ex. H&M Home.


Det senaste året har vi verkligen fått upp ögonen för Stockhoms alla muséer. Jag älskar att så många av dom är så anpassade för barn. Lekrum, barnvisningar och pysselverkstäder är mer regel än undantag. Och billigt är det. Ibland till och med helt gratis.
Favoriterna är Tekniska (såklart), Sjöhistoriska (helt fantastisk pysselverkstad med precis allt material man kan tänka sig för ynka 30 kr), Polismuséet (lekrum deluxe med riktig polisbil och mc, poliskläder, fängelse, böcker, lego, passexpedition m.m.), Postmuséum (skaparverkstad och postexpedition där barnen själva får sortera och dela ut posten) och Naturhistoriska (skelett och dinosaurier går alltid hem hos dom korta).


Ack, så snyggt det är hos Vanessa. Om ni, liksom jag, skulle kunna spendera en hel vecka i sträck med att titta på snyggt stylade matbilder så får ni inte låta denna blogg passera förbi utan ett besök.  

4 kommentarer:

 1. Fina tips och ursnygg jacka. Snacka vardagsglamour med de paljetterna!

  SvaraRadera
 2. tack! behövdes idag.
  kram.

  ps. från en till som fullkomligt äääälskar ostar! med vin därtill ;)

  SvaraRadera
 3. Tycker det var ett helt logiskt inlägg. Bara sådant som är gott och galet snyggt. Tack för det!

  SvaraRadera
 4. Vad fin han är, polis-Viggo! Och tack för tipset om Brie, myself and I <3

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra