söndag 5 januari 2014

Lite mer fest

Nyårslöften är egentligen inte min grej. Och jag får sällan den där känslan av nystart som många verkar få när det är nytt år. Jag känner väl lite som så att 1 februari, 22 augusti eller
8 novemeber är minst lika bra dagar för nystart, om man är ute efter det, som 1 januari. Men nu har jag i alla fall gjort det. Avlagt ett löfte alltså.

2014 ska bli festens år. Vi måste har lite mer fest i vardagen och i år är året då jag kommer se till att det händer.


2014 är året då det bjuds in till lite fler middagar med festliga dukningar.


Det behöver inte vara så avancerat egentligen. Lite blommor och band gör susen.


Goda och tjusiga förrätter ger högt utslag på festbarrometern. Som en laxbakelse med avocado och äpple.

250 g kallrökt lax
1,5 avocado
3 msk creme fraiche
rivet skal och pressad saft från en halv lime
1/2 rödlök
1/2 äpple
 salt och peppar

Mosa avocadon, finhacka löken och äpplet och blanda ihop med creme fraichen och limen och smaka av med salt och peppar. Bred ut laxskivorna på plastfolie, bred på krämen och rulla ihop ordentligt. Låt rullen ligga i frysen i ca 2 timmar. Ta ut laxrullen innan frysen en stund innan servering, skiva och servera på en bädd av grönsallad med vingrette på. Strö över rostade pinjenötter.


2014 är året då klänningarna och klackarna kommer få luftas betydligt mer frekvent än tidigare.


Som sagt; det behöver vara lite mer fest. I alla fall i min vardag. Och det tänker jag se till att det blir. Jag tror bestämt att jag till och med ska ge det en egen kategori det här året. Lite mer fest. Tänk vad härligt om den kategorin i december i år kan vara proppfull med inspiration och tips om hur vi enkelt fixar lite mera fest i vår vardag. Ni hjälper väl till!?

15 kommentarer:

  1. vilken bra idé... alltid finns det ju något att fira!
    ser fram emot dina tips och idéer, och här kör vi faktiskt lite fest nästa helg, då det börjar närma sej min födelsedag. Ska bli trevligt!

    SvaraRadera
  2. festens år - det låter bra det! Du har minsann samlat en hel hög med festliga bilder! Gillar dom där bruna-beige nyanserna, ser på nåt sätt elegant ut! Ser verkligen fram emot dina festtips!
    ...hör själv till dom som känner det som att vända blad cirka runt nyår, tror det för mej personligen handlar om att dagarna börjar bli ljusare och då känns det som en nystart på nåt konstigt sätt

    SvaraRadera
  3. Åh så kul med mer fest - det var ett bra nyårslöfte! :) Ser fram emot fler inlägg i kategorin vad det lider. Ha en fin trettondagsaftonskväll! Kram

    SvaraRadera
  4. Åh, vad härligt! Mer fest till folket!

    SvaraRadera
  5. Hurra vilket bra nyårslöfte! Ser fram emot att följa den kategorin :-)

    SvaraRadera
  6. Det var ju en riktigt fin ambition för året. Och då innebär det (utgår jag ifrån:)) att vi kan hitta finfina tips på dukningar här hos dig under året :)

    Kramar

    SvaraRadera
  7. Jeg skulle gjerne hatt mer fest i hverdagen, men kjenner at jeg ofte ikke har tid til å få det til med tre barn… Gleder meg til å følge deg det kommende året - kanskje jeg får inspirasjon til å få det til av og til? :)

    SvaraRadera
  8. Klockrent! Så klart - mer fest i vardagen. Jag hänger på! Ser fram emot att följa dina festligheter av alla de slag året som kommer. Allt gott, Petra!

    SvaraRadera
  9. Det där låter som en bra idé! Ska man satsa på något nytt för ett nytt år tycker jag man ska satsa på att få mer av något, inte att ta bort, som det så ofta brukar vara (typ äta mindre eller så..)

    SvaraRadera
  10. Party-party! Jag var en riktigt party-pingla innan barnen, men va f** är det för kass ursäkt?? Skärpning. 2014 - watch out! Hemmafester är ju minst MINST lika kul som party på stan.

    Och
    1) klänningen, såå fin- Älskar den färgen.
    2) översta dukningen! dito fin. Och varför dricker vi inte skumpa med sugerrör oftare?
    3) laxen, det blir på fredagen fest. Fest? SÅKLART!


    ps. my good vad lik 'Floret' är sin storebror på första bilden på nya klänningen.

    SvaraRadera
  11. Så himla bra löfte! Mera fest och mera festfint. Den där laxbakelsen har jag gjort några gånger och den är ju så grymt god. Tack för inspiration till allt festfix.

    SvaraRadera
  12. Håller med helt och hållet. Konstigt nog så är det lite så att man gärna fester och bjuder in folk på sommaren men det behövs minsann lika om inte mer under mörka vinterdagar.

    SvaraRadera
  13. Vilka härliga tips du bjuder på! Ska prova den där förrätten någon gång, lät jättegott! Ha en fin start på det nya (fest)året! :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra