fredag 31 januari 2014

Mina tio i januari

Igår bjöds vi på Weronicas tio från januari. Kul med listor och ännu roligare med gemensamma bloggteman som flera hänger på. Här är mina tio från januari.  
 
 
Plötsligt kom snön och vintern. Härligt! Bara den inte planerar att stanna lika länge som förra året.

 
2014 är ju festens år. Hela året ska vi ge det där lilla, lilla extra för att få lite mer festligheter i vardagen. En överraskningsfest, två middagar med extra ambitiösa dukningar och två restaurangbesök är januaris facit. Jag tycker jag klarat mig bra under festårets första månad.


I oktober förra året trappade jag upp och började jobba igen efter mammaledigheten och i januari trappade jag ner. Varannan fredag ledig. Det kan tyckas lite, men ack så stor skillnad det gör att ha en extra ledig dag varannan vecka. Vi njuter av den nyvunna ledigheten, båda jag, Viggo och Flora.
 
 
Köpstopp provade jag förra januari. Alldeles för tråkigt. Men jag försöker att vara lite klokare och tänka efter en extra gång innan jag köper nytt. Så när hyllan i hallen krävde nytt piff tog jag mig en titt i skåpen istället. Två glömda ljusstakar, en vikt pappersglob och pippi från Zetas fick åter se dagens ljus.  

 
Vårlängtan växer för varje januaridag som passerar. Starkt påhejad av allt vårnytt i handeln. Hela väggar fulla med färgglada toppar och ballerinaskor som liksom tittar retfullt på en. Pilutta dig, pilutta dig. Oss får du inte spatsera runt i på länge, länge. Jo, jag är säker. Precis så ropade dom efter mig.
 
 
Annat som upptar min längtan är skidåkning. Man kan faktiskt längta efter något så mycket att det nästan gör ont. Januari var månaden då den årslånga värken äntligen avtog. Flygbiljetterna är bokade. Om tre veckor kastar jag mig ner för de Österrikiska pisterna igen.
 
 
Fyra tekoppar av fem möjliga till Wienercaféts Afternoon Tea. I januari bestämde vi oss för att just Afternoon Tea är en alldeles förträffligt trevlig aktivitet och att vi ska testa oss igenom Stockholms utbud under året. En kopp te med goda tillbehör, i månaden.
 
 
Januaris bästa köp ser kanske inte mycket ut för världen, men ack så skön den är. Jag praktiskt taget lever i den här tröjan just nu.

 
Det finns ingen månad som jag tänker på, och planerar så många resor som under januari. Resedrömmarna är vad som håller mig flytande under årets tråkigaste månad. London är bokat i maj och Spanien i september. Men jag vill ha mer. Tänker mig en liten roadtrip i Sverige i sommar. Västkusten, Öland och Österlen. Sen var det alldeles för länge sen jag var i Barcelona. Måste nog bli en höstweekend dit. Och Rom. Vill så hemskt gärna åka tillbaka till Rom. Känner mig också nyfiken på Amsterdam. Tänker att det nog kan vara en stad som passar för weekend med barnen. Ja, och så en långresa till solen nästa vinter. Skulle sitta riktigt fint.
 
 
Till sist återstår bara att tacka januari för att den är slut. Det är inte en så himla kul månad, om jag ska vara ärlig. Årets tyngsta, skulle jag nog vilja påstå. Men nu laddar vi om. Välkommen februari!

4 kommentarer:

 1. vilken härlig lista... vore det inte för att jag fyllde år i januari så skulle jag tycka att det var en riktig tråkmånad.
  Förstår det där med att det är skönt att vara ledig varannan fredag. Jag är ledig fredag & måndag varannan helg, och det är livskvalitet. Lite mindre i plånboken, men så mycket bättre för oss.
  Ha en härlig dag, kram...

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig lista! Håller med om att januari är en rätt tung månad men ack så glad man ändå blir när 'mina tio' läses igenom. Och vad mycket roligt du har att se fram emot! Visst är det kul när man fyndar i sina egna skåp :) Den där globen printade jag ut när du skrev om den (för evigheter sen ...) men den ligger fortfarande ovikt. Se där, ett fynd jag har som ligger och väntar i mitt skåp.

  SvaraRadera
 3. Försöker mig också på ett köp stopp, vilket bland annat har resulterat i att jag snickrat om min soffa i veradgsrummet... Så sitter man här och derglar över alla nya pasteller och trekanter som kommer i vår!

  SvaraRadera
 4. Men vad kul med månadens tio! Hur har jag kunnat missa det liksom? Den där tröjan förstår jag att du gillar, en sån vill jag med leva i. Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra