Torka i ugnen 2-3 timmar, stod det i receptet men jag kan meddela att man var tvungen att addera ca 12 timmar torktid till det. Men efter nästan 15 timmars väntan var jordgubbschipsen till slut klara och dom var väl värda sina timmar.
Bara koka upp jordgubbar i ca 10 min och mixa till en slät smet med stavmixern. Bre sen ut som ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper och torka dom i ugnen på ca 75 grader. När kakan var stel men fortfarande mjuk så tog jag bort den från bakplåtspappret, rev i bitar och lät dom torka någon timmer till direkt på galler. Sen är det bara att goffa i sig. Jisses, så goda dom var!
Jordgubbschips. Aldrig hört talas om. Men va gott de låter. Kram.
SvaraRaderaVilken rolig idé! Har aldrig hört talas om jordgubbschips. Fint paketerade också
SvaraRaderaLåter fantastiskt! En kollega bjöd oss för länge sen på hallonremmar (Voltaires recept) och jag har tänkt att jag skulle prova det där någon gång ... nu inspirerade du mig till att det äntligen kan bli av :)
SvaraRadera