torsdag 19 juli 2012

Äppel päppel


Det syltas och saftas som aldrig förr. Kokas Rabarbersaft och Flädersaft till höger och vänster. Men jag blev sugen på på Äppelsaft. Och Äppelmos.
Eftersom Äpplen är svårodlade på balkongen så begav jag mig till torget och köpte
4 kg gröna äpplen.


Imorse åt vi gröt med nykokt äppelmos till frukost och på eftermiddagen svalkade vi oss med nykokt äppelsaft efter ett par timmar på stranden. Härligt.

Och ja, ni läste rätt... vi var faktiskt på stranden i förmiddags. Solen och värmen bestämde sig visst för att titta förbi en stund och vi gjorde premiär på stranden denna sommar.

9 kommentarer:

  1. Så himla duktig du är, jag vill oxå ha så där god äpplemos på min gröt- men jag får väl köpa mig en burk;) Kram

    SvaraRadera
  2. äppelsaft låter härlig, stranden härligare...! Själv tänder jag snart grillen och hoppas på att inte behöva ta fram paraplyet samtidigt! :-)

    SvaraRadera
  3. Amen, vilka snygga burkar! Jag gjorde massor av äppelmos förra året och har fortfarande en hel del kvar i frysen. I år blir det kanske något annat... Äppelsaft låter inte fel.

    SvaraRadera
  4. Äppelsyltandet och -saftandet kommer förhoppningsvis senare i år. Om inte älgarna bestämmer sig för att käka upp äpplena i år också. Jag kanske får sätta mig på älgvakt?

    Jag funderar dock på om jag kan få till ett par fläderblomsklasar eller om de är överblommade så jag får vänta in bären...

    SvaraRadera
  5. Men jisses vad pysslig du är :-)! Hemmagjord äppelmos är ju bara för härligt...och när de kommer i såna söta burkar sen. Perfekt :-)!

    SvaraRadera
  6. Äppelsaft är verkligen hur god som helst, den är så len i smaken. Ett år gjorde jag äppelsaft med vanilj och kanel i som jag gav bort till jul, smakade äppelpaj om den saften. Ett tips är att frysa in saften så behöver man inte oroa sig för att den ska mögla. Sen tar man fram den och tinar och häller i fina flaskor.

    SvaraRadera
  7. Mmm mums! Det finns inget bättre är sommar på burk/flaska! ;)

    Kraaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  8. Stranden alltså? Men det gick väl inte att bada va?

    Förresten, boar du nu? Med all saftning och syltning... ;)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  9. Virka galgar är ett utmärkt tv-pyssel. Det är bara lite pilligt att virka ihop dem, men det kan man ju satsa på i reklampauserna. :)
    Hittills har jag gjort tre, men jag har en känsla av att jag snart kommer vilja göra några till.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra